Perunding Emas: Macam Mana Nak Jimatkan Guna Bateri Iphone?
close

2017-08-08

Macam Mana Nak Jimatkan Guna Bateri Iphone?

Macam mana nak jimatkan penggunaan bateri iphone?.Cara nak jimatkan penggunaan bateri iphone adalah dengan mematikan beberapa fungsi yang tak diperlukan.Contoh mematikan bluetooth ketika tak diperlukan,dan lain-lain lagi applikasi yang tak diperlukan atau perlu dikurangkan.

Ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan oleh pengguna iphone untuk menjimatkan penggunaan bateri.Antaranya:

Bluetooth
Brightnees (kecerahan skrin)
Ketika sedang charger bateri iphone (kerap guna iphone walau bateri sedang disambung untuk di charger)

Ini antara cadangan yang boleh dipertimbangkan untuk di matikan atau dikurangkan penggunaanya tanpa menjejaskan atau menyaktifkan applikasi lain.Walaupun hanya memiliki kadar peratus yang rendah keberkesananya,ia masih membantu dalam proses penjimatan.
Tutup Bluetooth iphone

Bluetooth yang tak digunakan kenalah di nyah-aktifkan supaya ia tak berjalan untuk memproses mencari device kesambungan.Dengan matikan fungsi bluetooth,ia seterusnya dalam mengurangkan penggunaan tenaga untuk sistem itu.Iphone original berpatutan

Iphone ori dengan harga mampu milik? YA! BOLEH LIKE & TERUS PM segera sebelum kehabisan!!!
*Bagi urusan melalui pos Produk anda akan dibalut dengan KEMAS dan CERMAT bagi memastikan produk yang anda terima tidak mengalami sebarang kerosakkan yang tak diingini semasa proses penghantaran.

Kecerahan ideal iphone

Brightness relevan ketika berada diluar rumah tambahan lagi ketika hari cerah yang amat.Paparan skrin memelukan kecerahan sesuai supaya pengguna dapat melihat skrin dengan jelas di siang hari.Pada malam hari,ia boleh dikurangkan tahap kecerahanya sekaligus dapat menjimatkan jumlah tenaga bateri untuk proses kecerahan yang optimun.

Penggunaan yang ideal adalah ketika anda tidak menggunakan iphone bila sedang di charger.Menggunakan iphone ketika sedang di charger mengurangkan potensi jangka hayat bateri itu sendiri secara pelahan-lahan tanpa sedar.

Kalau perkara ini dapat diterapkan semasa penggunaan iphone,anda boleh memberikan potensi kepada bateri iphone anda untuk lebih tahan lama dan sentiasa relevan sampai hayatnya (sampai jangka hayat bateri yang ideal).

Langkah ini juga dapat membantu anda dalam penjimatan penggunaan elektrik secara tanpa sedar kalau dilakukan dengan lebih kosisten.Kita tak bercakap mengenai kuantiti.Tapi mengenai keberkesanan dan hasilnya walaupun sikit.Dari segi kuantiti kita mungkin akan kalah,tapi dari segi kualiti kita mungkin boleh menang.Dengan kualiti,ia akan mampu bertahan lama.

My Perunding Emas

Baca Juga...
Baca pengalaman naik uber yang..(Klik)
Tips Konsisten SIMPANAN PERIBADI (Klik)


1 ulasan:

  1. Handphone dh mahal dh tpi kredit xde..huhu

    BalasPadam

© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myemassale.blogspot.my/

Designed By My-Perunding Emas
© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myperundingemas.blogspot.com/