Perunding Emas: Harga Emas Hari Ini 20 Ogos 2017
close

2017-08-20

Harga Emas Hari Ini 20 Ogos 2017

Harga Emas Hari Ini 20 Ogos 2017


Marhun CalculatorGold Price Malaysia (Malaysian Ringgit)

Conversion : 1 troy ounce = 31.1034768 grams
Gold Price Per Gram in Malaysian Ringgits
Malaysian Ringgits per Gram
Gold Price Per Kilo in Malaysian Ringgits
Malaysian Ringgits per Kilo


Harga emas dipasaran malaysia ditutup rm177.17 setiap gram.Emas mengalami penurunan minggu ini setelah mencatat kenaikan yang mendadak pada minggu lalu.Harga emas di tutup rm177167.58 setiap kilogram.

Harga emas dijangka akan mencapai kenaikan dalam beberapa tahun lagi.Dijangkakan,emas mampu mencapai sehingga rm500.00 setiap gram.Dijangkakan,permintaan emas 999 akan meningkat.Pengemar emas pasti menumpukan pilihan seperti goldbar dan dinar sebagai penambahan aset simpanan mereka.

Manakala dalam segment emas perhiasan,akan kekal meningkat terutama pada musim-musim perayaan akan datang.
Harga Emas Hari Ini 20 Ogos 2017

Kestabilan kepecayaan terhadap emas semakin meningkat,akan mendorong kadar permintaan emas di pasaran global memungkinkan harga emas melonjak pada masa akan datang.Walaubagaimanapun,harga emas masih mencatatkan turun naik untuk beberapa bulan ini.Mengikut ramalan semasa oleh pakar analisis,harga emas mampu berada pada sekitar $1250.00 hingga $1320.00 setiap aun.Harga emas pada minggu lalu  melepasi harga $1300.00 sebelum turun pada minggu ini untuk ditutup pada harga $1283.10 setiap aun emas.

Analisis Harga Emas Akan Datang

Pada bila harga emas dilihat telah berjaya melepasi paras $1300.00 seaun pada minggu lalu,ramai pengalisis mula melihat prestasi emas kini menunjukan tanda-tanda untuk berada pada tahap meningkat semula sejak beberap tahun yang lalu.Ramai mempercayai bahawa,harga emas boleh bergerak dengan cepat sehingga mencapai $1500.00 seaun.Ini satu pengerakan yang agak agresive,tapi perlu juga diingat bahawa,sebelum ini harga emas bergerak melepasi jangkaan sebelum turun.

Dalam pada itu,semakin ramai orang mulai menyimpan emas sebagai simpanan kedua,terutama di eropah termasuk kesan daripada isu Brexit.Kini,orang mulai menyimpan emas bagi membendung kesan inflasi yang meningkat setiap tahun.

Simpanan emas yang relevan adalah di syorkan dalam bentuk goldbar atau pun dinar.Simpanan emas dalam bentuk emas perhiasan sebenarnya meningkatkan kos pembelian.Ini kerana,harga emas perhiasan adalah ditambah dengan kos upah yang tidak tetap.Berbanding dinar dan goldbar,ia tidak dikenakan kos upah.Dengan itu amat sesuai dijadikan sebagai bentuk simpanan kedua disampinga harganya lebih stabil.

Terdapat syarikat yang mengeluarkan emas seperti jenama Amethyst yang menawarkan emas seperti dinar dan goldbar.Selain itu terdapat juga syiling emas 0.5g dan 1gram yang berketulenan fine gold 999.

Bagi mereka yang mula berjinak-jinak dengan simpanan emas,dan ingin mencuba menyimpan goldbar atau dinar,mereka boleh mendapatkanya dengan harga yang rendah seperti 1gram goldbar atau suku dinar.Cara ini dapat meningkatkan minat dan penyimpanan emas yang lebih kosisten sekalipun kuantiti yang rendah.

Contoh anda boleh mendapatkan goldbar 1gram atau suku dinar seperti menghubungi Perunding Emas Malaysia dan Emas Amethyst 999 atau boleh mengirimkan email pertanyaan kepada pengurus jualan dan khidmat pelanggan Emas Amethyst 999 di syedhusseinalmuhammad@gmail.com.

Sebenarnya,anda tidak memelukan modal yang besar untuk menyimpan emas,seperti disangka sebelum ini,emas amethyst dan perunding emas malaysia menawarkan pembelian emas mampu milik untuk semua lapisan masyarakat.Tidak ada had minima pembelian.Emas yang ditawarkan adalah yang berketulenan 99.99% atau 24k.Anda mungkin memelukan khidmat perundingan sebelum memilih apakah bentuk jenis emas yang terbaik bagi simpanan anda.Contohnya,anda merasakan bagus menyimpan dinar,tapi anda keliru untuk menyimpan goldbar atau dinar kerana ketulenanya adalah sama iaitu 999.Dengan mendapatkan nasihat dari perunding emas malaysia,anda boleh memilih jenis simpanan yang ideal dan stabil.

Mengikut pakar-pakar analisis harga emas,waktu membeli emas adalah sekarang.Kebanyakan orang memilih untuk membeli emas pada waktu harga emas mula naik.Pembelian secara tidak terancang mendorong harga emas ditekan mendadak.Kesanya harga emas naik mendadak.Apabila berlaku kurang permintaan,harga emas jatuh juga mendadak.Ini lebih kepada spekulasi yang tidak sihat yang semata-mata untuk memperolehi keuntungan secara pantas.

Mengamalkan pembelian emas yang sihat adalah menentukan kadar dan merancang pembelian dengan baik.Tidak terburu-buru dalam pembelian hanya melihat graf atau harga emas naik.Sebaliknya,membuat pembelian untuk simpanan adalah lebih baik berbanding membuat pembelian secara terburu-buru.Contoh,menyimpan emas paling kurang 1gram setiap bulan adalah lebih baik berbanding anda membeli 10gram emas tapi terpaksa menjualnya semula untuk menampung kos ketika harga emas turun.


My Perunding Emas

Analisis tidak menjangkakan gambaran sebenar harga emas.Rancang kewangan anda dengan bijak.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myemassale.blogspot.my/

Designed By My-Perunding Emas
© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myperundingemas.blogspot.com/