Perunding Emas: Iphone 5 Support 4G LTE 5Band Webe Mobile?
close

2017-08-10

Iphone 5 Support 4G LTE 5Band Webe Mobile?

Untuk melanggan perkhidmatan Webe Mobile intenet yang pakej rm79 tu kenalah ada handphone yang support 4g LTE 5 Band.Entah apakah bendanya lagi ni nak kena support bagai..haha.Memang macam tu lah teknologi berkembang.Dari 2g sampai kepada 4G LTE 5 Band,akan datang tak tahulah macam mana.

Okey.Bagi pengguna IPHONE 5 IOS 10,kalau nak guna webe mobile pakej intenet unlimited tu dah boleh.Sebab webe ni nak handphone yang ada dalam senarai yang termasuk boleh menerima signal 4G LTE 5 Band.Ni bagi disesuaikan dengan sim atau sistem mereka yang menggunakan pancaran gelombang macam tu.

Iphone second Ori murah
Dapatkan Iphone Murah Sekarang Di SH IPHONE ORI MALAYSIA (SET IMPORT)

Jadi,iphone 5 ios10 support webe mobile?boleh guna tak?Jawapanya boleh guna.Okey kalau cara nak semak sama ada handphone kita ni boleh guna webe mobile ke tak,boleh cuba semak disini Device & Network 

Langkah 1 

Pergi Ke Device & Network kemudian cari kotak kecil sebelah kanan di atas penjuru sebelah kanan tangan anda.Dah nampak? tekan + Add More Device tu

Device & Network iphone 5

Langkah 2

Lepas klik + Add More Device akan keluarlah macam gambar kat bawah tu.Nampakan? okey.Dah terus je pilih model handphone anda tu dalam senarai.Kalau ada dalam senarai tu.Tak semua ada dalam senarai.Kalau ada dalam senarai isi je dulu baru akan proses yang lain.Dah pilih tekan submit okey.

Device yang support 4G LTE 5 Band webe mobile

Langkah 3

Lepas klik submit tekan kat Simulator.Gambar kat bawah tu contoh model handphone yang anda.Kalau anda guna handphone nokia,pilih nokia.Yang ni iphone.So saya nak tengok iphone 5 saya support tak untuk guna webe mobile unlimited yang pakej rm79.00 sebulan tu.Macam ni prosesnya kalau nak semak device.Tekan kat simulator tu okey.Webe mobile nak handphone yang support 4G LTE 5 BAND kan? itulah yang sedang kita semak sekarang ni.

Check handphone yang support 4g lte 5 band

Langkah 5

Langkah tersusun lagi teratur,marilah semak handphone anda.Siapa yang kena..cewah..(berdebar tak jantung?)Tadaa..kan dah keluar result.Handphone model Apple Iphone 5 IOS10 di istiharkan sebagai support 4G LTE 5 BAND Webe.Kalau Tak keluar tulisan webe kat sebelah LTE tu,maknanya handphone tu tak dapat terima signal LTE webe.


Iphone 5 Support 4G LTE 5Band Webe Mobile?


Cara nak semak device handphone anda,sila pergi ke Device & Network.Kalau ada soalan sila tinggalkan kat bawah okey.Lepas ni bolehlah apply webe mobile plak kan..

My Perunding Emas

Dapatkan Apple Iphone Murah Sekarang Di SH IPHONE ORI MALAYSIA (SET IMPORT)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myemassale.blogspot.my/

Designed By My-Perunding Emas
© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myperundingemas.blogspot.com/