Perunding Emas: Motorsikal Sebagai Teksi Di Lembah Klang
close

2017-01-06

Motorsikal Sebagai Teksi Di Lembah Klang

Motorsikal sebagai teksi telah menjadi pilihan terkini bagi penduduk warga di lembah klang.Tidak asing lagi di mata saya.Bezanya perkhidmatan ini secara luas masih baru dalam beberapa tahun.

Salah satu yang menarik perhatian saya adalah penyedia perkhidmatan teksi motorsikal oleh Dego.my.

Jenis perkhidmatan oleh dego.my ni ada dua.SEND atau RIDE.

Send ini macam menghantar barang-barang ke destinasi.Ride pula adalah pembonceng.


Dego RideMotorsikal Sebagai Teksi
Perkhidmatan Motorsikal Sebagai 'Teksi' Oleh Dego.my

Dego.my menawarkan perkhidmatan penumpang motorsikal kepada individu yang memang mahukan ketibaan ke destinasi dituju dengan ekfisyen dan murah selain jimat masa.Tu dari segi kelebihan.

Kekuranganya adalah hujan.Kerana itu sediakan baju hujan atau rain coat.

Jangka capaian perkhidmatan ini merangkumi sekitar bandar-bandar utama seperti Kuala Lumpur,Batu Caves,Shah Alam,Klang,Serdang,Pelabuhan Klang,Sungai Buloh,Seri Kembangan,Kajang,Bandar Baru Bangi,Puchong,Ampang,Cheras,Cyberjaya,Petaling Jaya,juga Putrajaya dan sebagainya lagi.

Berapa kadar bayaran untuk perkhidmatan ini?Kadar kalau ikut di laman rasmi dego tu tercatit rm2.50 untuk setiap 3km dan 0.60 sen untuk setiap kilometer seterusnya.Macam mana?


Jom tengok lagi carta harga yang ditawarkan oleh dego.my ni kadar semasa perubahan perlu rujuk mereka okey people?

Kadar Perkhidmatan Perhantaran Oleh Dego 
Kadar Perkhidmatan Perhantaran Oleh Dego

Kadar Perkhidmatan Perhantaran Oleh Dego

Kadar Perkhidmatan Perhantaran Oleh Dego


Cara nak hubungi dego.my senang je.Dengan whatsapp app tu,dah dapat contact mereka.Boleh tanya terus kepada mereka tentang perkhidmatan ni.
How to contact Dego.my?

Tak silap saya,untuk penghantaran barang-barang,turut dilengkapi tracking kod.Maksudnya kat sini setiap item yang dihantar tu (ini untuk perkhidmatan SEND),ada tracking code mereka bagi.Jadi,masa nak tahu status penghantaran tu,pelangan boleh semak kat http://dego.my/track/  .


Agak-agak pelancong kalau datang kl dorang suka tak pusing-pusing naik motor (macam pusing-pusing kampung tu...petang-petang pusing naik motor keliling kampung..)

Artikel kali ni buat pertama kali memecah tradisi laman saya menulis luar daripada bidang ekonomi..hehe..saya malas buat analisis sebenarnya minggu ni..pertama saya tak sedap badan nak demam.Badan pun panas..so saya rilek untuk minggu ni..minggu depan inn shaAllah kembali menulis analyst-analyst ekonomi.

Nyum-nyum..masa artikel ni ditulis..ada penghantar pizza domino dok mai rumah kami.Rupanya adik saya pesan pizza...jarang dapat makan pizza..sesekali kita makan pizza malam ni..

My Perunding Emas

Nota-Sumber adalah dari Dego.my.Semak kemaskini oleh mereka secara terus.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myemassale.blogspot.my/

Designed By My-Perunding Emas
© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myperundingemas.blogspot.com/