Perunding Emas: Adakah Harga Emas Akan Terus Turun Melepasi $1250.00 Seaun?
close

2017-05-02

Adakah Harga Emas Akan Terus Turun Melepasi $1250.00 Seaun?

Adakah Harga Emas Akan Terus Turun Melepasi $1250.00 Seaun?

Kemaskini harga emas dunia terkini menunjukan harga emas dipasaran dunia untuk seaun sudah pun jatuh ke paras $1251.80 setakat ini dan berlegar-legar sekitar $1251.80 - $1260.00.


Adakah Harga Emas Akan Terus Turun Melepasi $1250.00 Seaun?
Graf Harga Emas Bulan Mei 2017

3 Minggu Berturut Rendah

Harga emas di niagakan rendah untuk sekurang-kurangnya 3 minggu terakhir ini sejak mengalami peningkatan memberangsangkan pada permulaan awal tahun 2017.

Walaubagaimanapun,harga emas dicatatkan turun pada bulan april 2017 dan berterusan pada awal mei 2017.

Harga emas dilihat memelukan atau mencari penunjuk arah ke mana hala tuju buat masa ini.

Index SPDR EMAS BULAN APRIL

Meninjau index SPDR EMAS BULAN APRIL mencatatkan rekod berikut:

SPDR Saham Emas (NYSE: GLD), ETF emas fizikal terbesar di dunia, berkata 21 tan emas pada bulan April, berikutan aliran keluar 9 tan metrik pada Mac.

SPDR GLD Gold Holdings Rise Lebih 21 Tan Metrik dalam AprilThis menjadikan jumlah tambahan sejak awal tahun ini kepada 31 tan, menurut data yang dikumpul oleh SPDR.

Data juga menunjukkan apa yang telah menjadi permulaan yang berbatu untuk tahun ini dengan aliran keluar 23 tan metrik pada Januari, diikuti oleh peningkatan positif 42 tan metrik pada Februari. Pada masa ini, pelaburan keseluruhan mengalir ke dalam pendirian ETF pada 853,36 tan metrik.

angka bulanan April ini adalah penting dan boleh menjadi satu petanda yang baik untuk kenaikan harga jika permintaan yang kukuh berlangsung, penasihat kanan ekonomi untuk Rosland Capital, Jeffrey Nichols, memberitahu Kitco News.

"Jika kita melihat pertumbuhan berterusan dalam pegangan ETF emas dalam tempoh masa atau pengumpulan yang lebih besar sekarang, ia akan menjadi faktor kenaikan harga. Dua puluh satu tan adalah satu jumlah yang besar, "katanya.

rangsangan ini, bagaimanapun, tidak mencerminkan penyertaan yang luas dalam pasaran emas kerana ia hanya menunjukkan sebilangan kecil dana lindung nilai dan spekulator institusi membeli ETF, yang lebih cair daripada sebenarnya membeli emas fizikal, Nichols dijelaskan.

"Ia tidak bermakna bahawa seluruh dunia adalah ke emas. Dalam hanya bermakna bahawa jenis pelabur yang mengambil bahagian dalam ETF emas telah sedikit lebih positif dalam pandangan mereka ke atas emas dan bersedia untuk mengambil lebih banyak pegangan, "katanya.

Dagangan Kontrak Tahun Mendatang Untuk Emas


Dagangan Kontrak Tahun Mendatang Untuk Emas

Dapat dilihat perbezaan antara tahun 2017 dengan 2022.Boleh dijadikan harga jangkaan emas akan bergerak meliputi tahap $1386.6

Spot Harga Emas 10 Tahun


Spot Harga Emas 10 Tahun
Graf 10 Tahun Harga Emas

Kalau kita tengok graf 10 tahun harga emas,memang kena banyak bersabar.Sebab ada turun naiknya sejak tahun 2011.Tidak dapat disamakan harga dan potensi hari ini dengan potensi sebelum 2011.Tambahan pula,berlakunya kenaikan mendadak sebelum ini dalam tempoh pendek.Kita tidak mencari tempoh jangka masa pendek,tetapi panjang yang kukuh seperti 5 tahun,10 tahun,15 tahun dan lebih panjang lebih baik dan stabil.

Kita tak nak keuntungan yang pernah terjadi pada sebelum 2011 banyak,tapi singkat dan pendek dan untuk menyediakan plan kecemasan pun tak sempat untuk difikirkan apatah lagi nak selamat.Kerana itu ada yang terbabas kerana terjunam dari tempat tinggi.

Perlukan masa untuk membina asas-asas yang kukuh yang jangka panjang dan stabil.

My Perunding Emas
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myemassale.blogspot.my/

Designed By My-Perunding Emas
© 2014 MyEmasSale | Perunding Emas. All Rights Reserved.

Website tuned by http://myperundingemas.blogspot.com/